18-24 EYLÜL 2023 AYDIN 36. AHİLİK HAFTASI KUTLAMA ETKİNLİKLERİ

19 Aralık 2023


 

İlimizde “Ahilik Haftası” kutlamaları ile ilgili etkinlikler 18-24 Eylül 2023 tarihleri arasında, Ahilik İl Kutlama Komitesi’nin hazırlamış olduğu, Bakanlığımızca uygun görülen program çerçevesinde yapılmıştır.
Program çerçevesinde;

  • 18 Eylül 2023 Pazartesi günü, İl Kutlama Komitesi Üyeleri ile birlikte saat 10:00’da Valilik tören alanında Atatürk Anıtına çelenk sunumu ve saygı duruşuna müteakip İstiklal Marşının okunmasının ardından, Ahilik İl Kutlama Komitesi tarafından Sayın Vali ziyaret edilmiştir.
  • Sayın Vali tarafından; İlin Ahisi Şed kuşatıldıktan sonra İlin Ahisi ödülü, İlin Kalfası ödülü ve İlin Çırağı ödülü “İlin Ahisi” seçilen Sayın Eyüp SALIK’ a, “İlin Kalfası” seçilen Sayın Zeynep İLERİ’ ye, ve  “İlin Çırağı” seçilen Sayın Yasir ALİ’ ye verilerek akabinde Efeler Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünden mezun başarılı öğrencilere hediyeleri verilmiştir.
  • 19 Eylül 2023 Salı günü saat 14:00’ de Çine İlçesi Eski Çine Mahallesi’ nde Gazi Ahmet Camisi ve Ahi Şeyhleri Ahi Bayram ve Ahi İbrahim Türbeleri;  Ahilik Haftası Kutlama Komitesi üyeleri ve İlin Ahisi seçilen İncirliova Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp SALIK ile Vali Yardımcısı Dr. Halil İbrahim ERTEKİN, Çine Kaymakamı Murat BÜYÜKKÖSE,  Çine İlçe Jandarma Komutanı J. Asb. Kd. Bçvş. Memiş ARI, Çine Müftüsü Yahya OFŞİN, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin UYAR, Çine Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ahmet SERT ve Eskiçine Mahallesi sakinlerinin katılımlarıyla ziyaret edilerek Adnan Menderes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Sayın Kemal Ramazan HAYKIRAN tarafından Gazi Ahmet Camisi ve Ahi Şeyhleri Türbeleri hakkında bilgi verilmiştir. Ahilik Haftası Kutlama Komitesi üyeleriyle birlikte Çine Kaymakamlık Makamı ziyareti sonrasında Çine ilçesi esnafları ziyaret edilmiş, ziyaret edilen esnaflara Ahilik Haftası ve Ahilik Kültürü hakkında bilgilendirmeler yapılmıştır.
  • 20 Eylül 2023 Çarşamba günü saat 10:00-16:00 saatleri arasında Ahilik Haftası Kutlama Komitesi üyeleriyle birlikte Efeler ilçesi çarşı esnafları ziyaret edilmiştir.
  • 21 Eylül 2023 Perşembe günü saat 10:00-16:00 saatleri arasında Ahilik Haftası Kutlama Komitesi üyeleriyle birlikte Efeler ilçesi küçük sanayi sitelerindeki esnaflar ziyaret edilmiştir.
  • 22 Eylül 2023 Cuma günü saat 14.00’ den itibaren Efeler İlçesi Bey Camii yanında, S.S. Aydın Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından lokma ikramı yapılmıştır.